13 tem 18 jarigen: gesprekstherapie

Wat is gesprekstherapie voor 13 tem 18 jarigen?

Via het gesproken woord treden we met elkaar in contact. Taal is het middel bij uitstek om met elkaar in dialoog te gaan. Wat we te vertellen hebben, hoeft geen coherent verhaal te zijn. Vrij associĆ«ren mag en dit wordt zelfs aangemoedigd.  Het stellen van specifieke vragen en de nodige interventies vanwege de therapeut faciliteren dit proces.

Waarom gebruiken we het?

De coronacrisis heeft veel lijden veroorzaakt bij jonge scholieren in de periode 2020-2022.  Zij konden niet of erg beperkt fysiek terugvallen op hun peers in deze periode. Zij waren grotendeels aangewezen op hun sociale media. Niet te onderschatten zijn de ontwikkelingstaken van een puber, hun ontluikende seksualiteit en hun eerste stappen naar jongvolwassenheid. Dit parcour kan heel erg hobbelig zijn. Jongeren zetten ook niet altijd de stap naar hun naasten of hun ouders. Zij schamen zich soms. Het vergt moed en tijd om een therapeut in vertrouwen te nemen. Deze reist dan even mee zodat een stuk van deze weg samen kan afgelegd worden.

Wat mag je concreet verwachten?

Dit traject verschilt van jongere tot jongere. We starten eerst met een drietal sessies verkennende gesprekken. Dit aantal kan verlengd worden. Hierna wordt pas het engagement genomen tot therapie.

Wat na deze drie verkennende gesprekken?

Een concreet therapievoorstel volgt bestaande uit een aantal voorgestelde sessies, waarom en wat ze zullen inhouden. Ook hun kostprijs zal medegedeeld worden. De jongere en zijn ouder(s) krijgen de nodige bedenktijd. Indien er meerdere verkennende gesprekken nodig zijn, zal dit ook aangegeven worden en er zal uitgelegd worden waarom.
We werken op basis van vrijwillige hulp tegen betaling, d.w.z. de finale keuze om zich te engageren en het therapievoorstel te aanvaarden ligt bij de ouder(s).

Het eerste verkennende gesprek is gratis.

13 tem 18 jarigen: gesprekstherapie
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x