Volwassenen: gesprekstherapie

Wat is gesprekstherapie voor volwassenen?

We hebben allemaal een eigen manier van spreken om met anderen in dialoog te gaan. Wat we te vertellen hebben over onszelf en over onze levensgeschiedenis of over hoe we dromen over onze toekomst, hoeft helemaal geen coherent verhaal te zijn. Vrij associĆ«ren mag en dit wordt zelfs aangemoedigd.  Stiltes en pauzes mogen er vallen. Het stellen van specifieke vragen en de nodige interventies vanwege de therapeut geven bepaalde denkstof en nodigen uit hiermee iets te doen.

Waarom gebruiken we het?

Via psychoanalytische gesprekstherapie is het de bedoeling om tot een betere bewustwording te komen over je eigen functioneren, over je eigen ik en wat het is dat je doet lijden. De bedoeling is om samen met de therapeut een manier te vinden die je weer grip op je leven doet krijgen en die in lijn ligt met je gevoel.



Wat mag je concreet verwachten?

Dit traject verschilt van persoon tot persoon. We starten eerst met een drietal sessies verkennende gesprekken. Dit aantal kan verlengd worden. Hierna wordt pas het engagement genomen tot therapie.

Wat na deze drie verkennende gesprekken?

Een concreet therapievoorstel volgt bestaande uit een aantal voorgestelde sessies, waarom en wat ze zullen inhouden. Ook hun kostprijs zal medegedeeld worden. Men krijgt de nodige bedenktijd. Indien er meerdere verkennende gesprekken nodig zijn, zal dit ook aangegeven worden en er zal uitgelegd worden waarom.
We werken op basis van vrijwillige hulp tegen betaling, d.w.z. de finale keuze om zich te engageren en het therapievoorstel te aanvaarden ligt bij de persoon zelf.

Het eerste verkennende gesprek is gratis.




Volwassenen: gesprekstherapie
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x