Echtscheiding

“Ik had gehoord van een vriend dat je in de klinische groepspraktijk terecht kon als je het moeilijk had met de scheiding van je ouders. Dat er zonder vooroordelen naar je geluisterd zou worden, niet alleen naar wat je ervan denkt, hoe je je erbij voelt, maar ook hoe je het anders zou willen, wat je dus zou willen veranderen. In de klinische groepspraktijk werd er na enige tijd een opening met mijn beide ouders gemaakt, zodat ik dit samen met hen kon bespreken.” 

-Yenthe, 15j.

Een echtscheiding kan een ingrijpende gebeurtenis zijn voor het hele gezin. Het is een keuze die door het koppel gemaakt wordt en niet door de ouders of de kinderen. Het kan gevoelens van schuld, schaamte en loyauteitsconflicten oproepen, die het moeilijk maken om ermee om te gaan.

Therapie kan een effectieve behandeling zijn om deze gevoelens te bespreken en te verwerken. We kunnen je helpen om beter te begrijpen wat er is gebeurd en hoe je hiermee om kunt gaan. 

Het is belangrijk om te weten dat het volledig normaal is om hulp te zoeken bij een echtscheiding. Door tijdig professionele hulp te zoeken, kun je leren om je gevoelens te uiten en de juiste tools te krijgen om het proces van een echtscheiding zo goed mogelijk te laten verlopen. Therapie kan helpen om de negatieve gevolgen van een echtscheiding te beperken en de weg naar herstel te vinden voor alle betrokkenen.

In onze klinische groepspraktijk starten wij eerst en vooral met luisteren. Naar jou, naar jouw kind, naar beide ouders, samen of apart.

Zonder te oordelen, zonder te veroordelen.

Echtscheiding
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x