Eetproblematieken

“In de crèche wilde men dat ik zou stoppen met volledige borstvoedingsmelk, dat ik zou overschakelen op groentenpap en fruitpap. Ik begreep hun vraag, daarbij was ik weer aan het werk en het kolven was erg vermoeiend. Maar de overgang lukte helemaal niet zo best. Want dit was helemaal niet op de medewerking van mijn dochtertje gerekend. Op een bepaald moment weigerde ze zelfs alles: geen flesjes, geen papjes… niets meer. Alleen de borst. In de klinische groepspraktijk kon ik rekenen op veel begrip en werd ik samen met mijn dochtertje geholpen”. 

-Mama van Sterre, 7,5 mdn.

Eetproblematieken bij kinderen kunnen zich op verschillende manieren uiten. Het kan zijn dat het kind heel eenzijdig eet en weigert om andere voedingsmiddelen te proberen, of het kan juist voorkomen dat het kind helemaal niet meer wil eten.

Therapie kan een effectieve behandeling zijn om eetproblematieken bij kinderen aan te pakken. Het kan het kind helpen om de oorzaak van de eetproblematieken te begrijpen en nieuwe manieren aanleren om met eten om te gaan. Door middel van speltherapie of gesprekstherapie kan het kind leren om gezonde eetgewoonten te ontwikkelen.

Het is belangrijk om te weten dat het volledig normaal is dat kinderen eetproblemen kunnen ervaren. Door tijdig professionele hulp te zoeken, kan het kind de nodige ondersteuning krijgen om gezonde eetgewoonten te ontwikkelen en de ouder(s) leren hoe ze hier op een goede manier mee om kunnen gaan. Therapie kan helpen om de negatieve gevolgen van eetproblematieken te beperken en het kind te helpen om op een gezonde manier te functioneren.

In onze klinische groepspraktijk starten wij eerst en vooral met luisteren. Naar jou, naar jouw kind, naar beide ouders, samen of apart.

Zonder te oordelen, zonder te veroordelen.

Eetproblematieken
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x