Gedragsproblematieken

“Wij hadden al aangeklopt bij verschillende instanties en therapeuten om te praten over het dwangmatige tic-gedrag van onze zoon. We hadden echter het gevoel dat er niet naar ons geluisterd werd. Dat we overdreven. In de klinische groepspraktijk kregen we onmiddellijk gehoor. De eerste gesprekken luchtten ons erg op, we voelden ons voor de eerste keer echt begrepen. Ondertussen loopt onze zoon er een traject en worden wij ook betrokken.” 

-Ouders van Sam, 9j.

Als ouder kan het moeilijk zijn om gedragsproblemen bij je kind te begrijpen en hiermee om te gaan. Gedragsproblemen kunnen zich op verschillende manieren uiten, zoals agressie, opstandigheid of teruggetrokkenheid.

Therapie kan een effectieve behandeling zijn om gedragsproblematieken bij kinderen aan te pakken. Het kan je het kind helpen om te begrijpen wat er aan de hand is en nieuwe manieren aanleren om met de situatie om te gaan. Daarnaast kan de therapeut ook de ouder(s) begeleiden in het ondersteunen van het kind bij het omgaan met de gedragsproblematieken.

Het is belangrijk om te weten dat het volledig normaal is dat kinderen gedragsproblemen kunnen vertonen. Door tijdig professionele hulp te zoeken, kan het kind de nodige ondersteuning krijgen om zich te ontwikkelen en kunnen de ouder(s) leren hoe ze hier op een goede manier mee om kunnen gaan. Therapie kan helpen om de negatieve gevolgen van gedragsproblematieken te beperken en het kind te helpen om op een gezonde manier te functioneren.

In onze klinische groepspraktijk starten wij eerst en vooral met luisteren. Naar jou, naar jouw kind, naar beide ouders, samen of apart.

Zonder te oordelen, zonder te veroordelen.

Gedragsproblematieken
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x