Gesprekstherapie Tienen

Ben je op zoek naar een gesprekstherapeut in Tienen?

Welkom bij de klinische groepspraktijk van Elke Thoelen in Tienen. Wij starten eerst en vooral met luisteren. Naar jou, naar jouw kind, naar beide ouders, samen of apart. 

Zonder te oordelen, zonder te veroordelen.  

Hoe kunnen we jou helpen?

gesprekstherapie Tienen

Gesprekstherapie voor kinderen, jongeren en ouders in Tienen

Soms weet je het even helemaal niet meer. Voor jezelf, voor jouw kind, voor jullie beiden als ouders.

Erkennen dat het niet meer gaat, vergt heel wat moed. Iemand daarover in vertrouwen nemen vergt nog meer moed én tijd. Vaak weet je zelfs niet wát nu eigenlijk het probleem is. Of wie het probleem heeft.

Je bent welkom bij de klinische groepspraktijk van Elke Thoelen in Tienen. Als ervaren kindertherapeut is Elke gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen en jongeren, samen met hun ouders. We bieden ondersteuning bij een breed scala aan problematieken, waaronder angst, echtscheiding, rouw, hechtingsproblemen, eetproblemen en gedragsproblemen. Voor kinderen van 6 tem 12 jaar oud en voor jongeren van 13 tem 18 jaar oud doen we dat door middel van gesprekstherapie.

Hoe kunnen we jou helpen?

Wat is gesprekstherapie?

Via het gesproken woord treden we met elkaar in contact. Taal is het middel bij uitstek om met elkaar in dialoog te gaan. Wat we te vertellen hebben, hoeft geen coherent verhaal te zijn. Vrij associëren mag en dit wordt zelfs aangemoedigd. Het stellen van specifieke vragen en de nodige interventies vanwege de gesprekstherapeut faciliteren dit proces.

Waarom gebruiken we gesprekstherapie?

Voor kinderen van 6 tem 12 jaar: Wanneer de taalontwikkeling voldoende op gang is, kan in toenemende mate van het gesproken woord en de dialoog gebruik gemaakt worden.  Daar waar nodig kan steeds naar andere expressievormen terug gegrepen worden zoals de kindertekening, kleiwerk of schilderwerk. Hierdoor leren we iets van de innerlijke wereld en van de beleving van het kind. Deze kunnen we vervolgens benoemen, niet alleen voor het kind zelf maar ook voor zijn ouders.

Voor jongeren van 13 tem 18 jaar: De coronacrisis heeft veel lijden veroorzaakt bij jonge scholieren in de periode 2020-2022. Zij konden niet of erg beperkt fysiek terugvallen op hun peers in deze periode. Zij waren grotendeels aangewezen op hun sociale media. Niet te onderschatten zijn de ontwikkelingstaken van een puber, hun ontluikende seksualiteit en hun eerste stappen naar jongvolwassenheid. Dit parcours kan heel erg hobbelig zijn. Jongeren zetten ook niet altijd de stap naar hun naasten of hun ouders. Zij schamen zich soms. Het vergt moed en tijd om een gedragstherapeut in vertrouwen te nemen. Deze reist dan even mee zodat een stuk van deze weg samen kan afgelegd worden.

gesprekstherapie Tienen

Wanneer gebruiken we gesprekstherapie? Onze gesprekstherapeuten zijn gespecialiseerd in volgende domeinen:

Gesprekstherapie bij angst

Angst is een veelvoorkomend gevoel waar we allemaal wel eens mee te maken hebben. Het is een normale en gezonde reactie van ons lichaam op gevaarlijke of bedreigende situaties en kan ons helpen om alert te blijven en ons te beschermen. 

Echter, wanneer angst ons dagelijks functioneren beïnvloedt en ons belemmert om de dingen te doen die we willen, kan het helpen om erover te praten.

Gesprekstherapie na een echtscheiding

Een echtscheiding is altijd een keuze van het koppel. Niet van de ouders. En zeker niet van de kinderen. Schuld, schaamte en loyauteitsconflicten kunnen de kop opsteken.

Een echtscheiding is een ingrijpende gebeurtenis voor het hele gezin, met uiteenlopende ervaringen en gevoelens voor elk gezinslid. Hierin vastlopen is menselijk en erover praten kan helpen. Belangrijk te weten is dat de ontbinding van een koppel niet de ontbinding van de ouders als partners betekent. Zij blijven beiden samen verantwoordelijk voor de opvoeding. Gevoelens van schuld, schaamte en loyauteitsconflicten kunnen het moeilijk maken om met deze nieuwe vorm van partnerschap om te gaan.

Gesprekstherapie bij rouwverwerking

Het verlies van een ouder of van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis die een grote impact kan hebben op het leven van een kind. 

Het kan moeilijk zijn om dit verdriet te verwerken en de draad weer op te pakken.

Gesprekstherapie bij hechtingsproblematieken

Mijn kind kan niet zonder mij. In alles wat ik doe, wil het bij mij zijn. Of juist omgekeerd lijkt mijn kind helemaal niet van mij te willen weten.

Hechtingsproblematieken bij kinderen kunnen zich op verschillende manieren uiten. Het kan zijn dat het kind zich heel erg aan de ouder vastklampt en niet zonder de ouder kan, maar het kan ook voorkomen dat het kind juist afstand neemt of geen interesse lijkt te hebben in de ouder.

Gesprekstherapie bij eetproblematieken

Een kind dat honger heeft, eet altijd. Tenminste dat denken we. Maar wat als mijn kind héél eenzijdig eet of helemaal niet meer wil eten?

Eetproblematieken bij kinderen kunnen zich op verschillende manieren uiten. Dit kan gaan van heel eenzijdig eten tot het hebben van veelvuldige eetbuien of complete voedselweigering.

Gesprekstherapie bij gedragsproblematieken

Mijn kind stelt gedragingen die ik niet begrijp.

Als ouder kan het moeilijk zijn om gedragsproblemen bij je kind te begrijpen of hiermee om te gaan. Gedragsproblemen kunnen zich op verschillende manieren uiten, zoals agressie, opstandigheid of teruggetrokkenheid.

Gesprekstherapie op maat in Tienen: uniek persoonlijk traject

Elk kind heeft zijn eigen unieke ervaringen of ondervindt zijn eigen problematiek. Geen enkele situatie is hetzelfde. Gesprekstherapie zie ik daarom als een samenwerking met jou waarbij flexibiliteit en openheid voorop staan.

Kies je ervoor om met mij samen te werken, dan kun je erop vertrouwen dat we samen werken aan een uniek traject dat helemaal afgestemd is op jou en jouw gezin.

Start jouw persoonlijk traject

gesprekstherapie Tienen

Wat mag je concreet verwachten van een sessie bij de gesprekstherapeut in Tienen?

Het traject verschilt steeds van kind tot kind en van jongere tot jongere, maar we starten eerst met een drietal sessies verkennende gesprekken. Dit aantal kan verlengd worden. Hierna wordt pas het engagement genomen tot gesprekstherapie.

Wat na deze drie verkennende gesprekken?

Een concreet therapievoorstel volgt bestaande uit een aantal voorgestelde sessies, waarom en wat ze zullen inhouden. Ook hun kostprijs zal medegedeeld worden. Jullie krijgen de nodige bedenktijd. Indien er meerdere verkennende gesprekken nodig zijn, zal dit ook aangegeven worden en er zal uitgelegd worden waarom. We werken op basis van vrijwillige hulp tegen betaling, dat wil zeggen de finale keuze om zich te engageren en het therapievoorstel te aanvaarden ligt bij de ouder(s).

Het eerste verkennende gesprek is gratis.

Plan een verkennend gesprek

Bel 0486 30 34 73

Maak kennis met kinder- en gesprekstherapeut Elke Thoelen

Elke is gespecialiseerd in volgende domeinen:

  • Erkend klinisch orthopedagoog
  • Psychoanalytisch psychotherapeut
  • Leerkracht secundair onderwijs
  • Psychopedagogisch consulent centra voor leerlingenbegeleiding
  • Pedagogisch coach en kwaliteitscoach kinderopvangvoorzieningen

gesprekstherapeut Tienen Elke Thoelen

Werkdagen:

✓ maandag (9u-22u)
✓ woensdag (9u-22u)
✓ zaterdag (9u-17u)
✓ en sporadisch op donderdag (9u-22u)

Tarieven gesprekstherapie:

→ Duur van een sessie: 60 min
→ Tarief: 60 euro per sessie
→ Eerste sessie gratis
→ Opening dossier na drie sessies: 1u 30 min, 90 euro eenmalig

Tariefbespreking mogelijk.

Gesprekstherapie Tienen
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x