Hechtingsproblematieken

“Na twee kinderen denk je wel, het zal wel lukken met de derde. Maar ons zoontje liet ons ’s nachts niet slapen, maanden en maanden aan een stuk. Wij wisten het gewoonweg niet meer en wij waren als ouders uitgeput. In de klinische groepspraktijk konden wij terecht en kregen wij gehoor zonder enige veroordeling. Ondertussen slaapt onze zoon als een roos”. 

Ouders van Simon, 13 mdn.

Hechtingsproblematieken bij kinderen kunnen zich op verschillende manieren uiten. Het kan zijn dat het kind zich heel erg aan de ouder vastklampt en niet zonder de ouder kan, maar het kan ook voorkomen dat het kind juist afstand neemt en geen interesse lijkt te hebben in de ouder.

Therapie kan een effectieve behandeling zijn om hechtingsproblematieken bij kinderen aan te pakken. Het kan het kind helpen om veilige hechtingsrelaties aan te gaan en te ontwikkelen. Door middel van speltherapie of gesprekstherapie kan het kind leren om zich veilig en vertrouwd te voelen bij de ouder en in de omgeving.

Het is belangrijk om te weten dat het volledig normaal is dat kinderen hechtingsproblemen kunnen ervaren. Door erover te praten, kan het kind de nodige ondersteuning krijgen om zich te ontwikkelen en de ouder(s) leren hoe ze hier op een goede manier mee om kunnen gaan. Therapie kan helpen om de negatieve gevolgen van hechtingsproblematieken te beperken en de band tussen ouder en kind te versterken.

In onze klinische groepspraktijk starten wij eerst en vooral met luisteren. Naar jou, naar jouw kind, naar beide ouders, samen of apart.

Zonder te oordelen, zonder te veroordelen.

Hechtingsproblematieken
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x