Rouwproblematieken

“Samen met mijn broertje had ik enkele gesprekken na het overlijden van papa. Met mama ging het ook niet zo best. De diagnose van borstkanker viel voor haar ook nog eens op dat moment. In de klinische groepspraktijk werden we goed opgevangen en begeleid.  Ook mama.” 

-Lise, 11j.

Het verlies van een ouder of dierbare is een ingrijpende gebeurtenis die een grote impact kan hebben op het leven van een kind. Het kan moeilijk zijn om dit verdriet te verwerken en de draad weer op te pakken.

Therapie kan een effectieve behandeling zijn om kinderen te helpen om te gaan met rouwproblematieken. We ondersteunen het kind bij het uiten van zijn of haar gevoelens, en helpen om te begrijpen wat er is gebeurd. Door middel van speltherapie of gesprekstherapie kan het kind leren om te gaan met gevoelens van verdriet en verlies.

Het is belangrijk om te weten dat het volledig normaal is dat kinderen hulp nodig hebben bij het verwerken van een verlies. Door tijdig professionele hulp te zoeken, kan het kind de nodige ondersteuning krijgen om het verdriet een plaats te geven. Therapie kan helpen om de negatieve gevolgen van rouwproblematieken te beperken en het kind te helpen om te gaan met de veranderingen in zijn of haar leven.

In onze klinische groepspraktijk starten wij eerst en vooral met luisteren. Naar jou, naar jouw kind, naar beide ouders, samen of apart.

Zonder te oordelen, zonder te veroordelen.

Rouwproblematieken
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x