Angstproblematiek behandeling Alken

Voor een eerste afspraak had ik eerst verscheidene keren gebeld, maar durfde geen bericht achter te laten. Toen werd ik opgebeld door de klinische groepspraktijk en kreeg ik de kans om uitgebreid telefonisch mijn verhaal te doen. Ik heb toen een eerste afspraak gekregen. Maar die eerste stap zetten om daarna te gaan, was heel erg moeilijk. Ik ging niet. Ik kon het niet. Na veertien dagen heb ik zelf opnieuw een afspraak gemaakt. Het traject dat ik toen met mijn dochtertje gevolgd heb, daar ben ik zo dankbaar voor."

- Papa van Matthia, 4j.

angstproblematiek Alken

Therapie bij angstproblematieken voor kinderen, adolescenten en ouders in Alken

Angst is een veelvoorkomend probleem waar we allemaal wel eens mee te maken hebben. Het is een normale en gezonde reactie van ons lichaam op gevaarlijke situaties en kan ons helpen om alert te blijven en ons te beschermen. Echter, wanneer angst ons dagelijks functioneren beïnvloedt en ons belemmert om de dingen te doen die we willen, kan het helpen om erover te praten.

Erkennen dat het niet meer gaat, vergt heel wat moed. Iemand daarover in vertrouwen nemen vergt nog meer moed én tijd. Vaak weet je zelfs niet wát nu eigenlijk het probleem is. Of wie het probleem heeft.

Je bent welkom bij de klinische groepspraktijk van Elke Thoelen in Tienen (vlakbij Alken). Als ervaren therapeut is Elke gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen van 3 tot 18 jaar, samen met hun ouders. 

In onze klinische groepspraktijk starten wij eerst en vooral met luisteren. Naar jou, naar jouw kind, naar beide ouders, samen of apart.
Zonder te oordelen, zonder te veroordelen.

Hoe kunnen we jou helpen?

Wat mag je concreet verwachten van een therapiesessie voor angstproblematieken?

Therapie kan een effectieve behandeling zijn voor angstproblematieken. We proberen je te helpen om je angsten beter te begrijpen en er op een gezonde manier mee om te gaan, zodat jij je leven weer in eigen handen kunt nemen. Angst mag ons niet lam leggen of ons sociaal functioneren aantasten.

Een sessie voor angstproblematieken verschilt van kind tot kind en van jongere tot jongere. We starten eerst met een drietal sessies verkennende gesprekken. Dit aantal kan verlengd worden. Hierna wordt pas het engagement genomen tot therapie.

Wat na deze drie verkennende gesprekken?

Een concreet therapievoorstel volgt bestaande uit een aantal voorgestelde sessies, waarom en wat ze zullen inhouden. Ook hun kostprijs zal medegedeeld worden. De jongere en de ouder(s) krijgen de nodige bedenktijd. Indien er meerdere verkennende gesprekken nodig zijn, zal dit ook aangegeven worden en er zal uitgelegd worden waarom.
We werken op basis van vrijwillige hulp tegen betaling, dat wil zeggen de finale keuze om zich te engageren en het therapievoorstel te aanvaarden ligt bij de ouder(s).

Het eerste verkennende gesprek is gratis.

Plan een verkennend gesprek

Bel 0486 30 34 73

Therapie voor angstproblematieken op maat: aanbod

Als klinisch therapeut handelen we vanuit een psychoanalytische oriëntatie. We bieden kindertherapie aan op basis van de leeftijd en ontwikkelingsfase van het kind:

Elk traject is uniek en persoonlijk

Elke persoon heeft zijn eigen unieke ervaringen en problematiek. Geen enkele situatie is hetzelfde. Therapie voor angst gevoelens zie ik daarom als een samenwerking met jou waarbij flexibiliteit en openheid voorop staan.

Kies je ervoor om met mij samen te werken, dan kun je erop vertrouwen dat we samen werken aan een uniek traject dat helemaal afgestemd is op jouw persoonlijke behoeften en ervaringen m.b.t. angst gevoelens en angstproblematieken.

Start jouw persoonlijk traject

angstproblematiek Alken

Als klinische groepspraktijk zijn wij gespecialiseerd in volgende domeinen:

 • Angstproblematieken
 • Echtscheiding
 • Rouwproblematieken
 • Hechtingsproblematieken
 • Eetproblematieken
 • Gedragsproblematieken

Maak kennis met therapeut Elke Thoelen

Elke is gespecialiseerd in volgende domeinen:

 • Erkend klinisch orthopedagoog
 • Psychoanalytisch psychotherapeut
 • Leerkracht secundair onderwijs
 • Psychopedagogisch consulent centra voor leerlingenbegeleiding
 • Pedagogisch coach en kwaliteitscoach kinderopvangvoorzieningen

Elke Thoelen gespecialiseerd therapeut voor angstproblematieken Alken

Werkdagen:

✓ maandag (9u-22u)
✓ woensdag (9u-22u)
✓ zaterdag (9u-17u)
✓ en sporadisch op donderdag (9u-22u)

Tarieven:

→ Duur van een sessie: 60 min
→ Tarief: 60 euro per sessie
→ Eerste sessie gratis
→ Opening dossier na drie sessies: 1u 30 min, 90 euro eenmalig

Tariefbespreking mogelijk.

Angstproblematiek behandeling Alken
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x